enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Kansere, obeziteye ve diyabete şifa Kabukları bile her derde deva çıktı

Kansere, obeziteye ve diyabete şifa  Kabukları bile her derde deva çıktı
A+
A-

Kansere, obeziteye ve diyabete şifa

Kabukları bile her derde deva çıktı

 

Kalp ve damar hastalıklarına, kansere, obeziteye, sindirim sistemi problemlerine ve tip 2 diyabete iyi geliyor,kabukları yüksek miktarda antioksidan, lif ve flavanoid içeriyor.

 

Cilt problemlerini önlüyor, içesindeki potasyum, kramplara ve kas yorgunluğuna iyi geliyor. Güzel bir uyku sağlıyor, balgamı yumuşatmakla kalmıyor, bronşit gibi hastalıkların etkisini azaltarak boğaz hastalıklarına şifa oluyor.

 

Antioksidan özelliği göstererek, ağız ve diş bakımı için etkili oluyor.

Neredeyse her yemeğe kullanılan soğanın kabukları soyulduktan sonra çöpe atılıyor. Aslında tam bir israf. Yapılan araştırmalara göre soğanın kabukları yüksek miktarda antioksidan, lif ve flavanoid içeriyor. Cilt sağlığına da büyük bir katkı sağlıyor.

 

CİLT SAĞLIĞI İÇİN BİREBİR

Soğan kabukları hücre yenileyici özellikleri sayesinde yara ve sivilcelerin iyileşmesini sağlar. İçerdiği antioksidan sayesinde cilt problemlerini önler ve daha sağlıklı bir cildin oluşmasını sağlar. Ufak yara ve kesikleri için soğan kabuklarından faydalanabilirsini

 

Yemeklerde kullanın Yıkadığınız soğan kabuklarını ufak parçalar haline getirip çorbalarına ve yemeklerinize ekleyebilirsiniz.

SOĞAN KABUKLARIYLA ÇAY YAPIN

Çayınıza ekleyeceğiniz kadar soğan kabuğu alıp bir kaseye yerleştirin. Üzerine kaynamış su ekleyin. Kasenin üzerini kapatıp 15 dakika kadar dinlendirin. 15 dakika sonra çayınızı süzüp içebilirsiniz.

SOĞAN VE SARIMSAĞIN FAYDALARI

Soğan ve sarımsak neredeyse her yemeğe lezzet veren iki sebze. Mutfağın olmazsa olmazı bu sebzelerin aslında yemeklere tat katmak dışında öyle faydaları varki.

KAS AĞRILARINI GİDERİYOR

Soğan ve soğan suyunda bol miktarda bulunan potasyum, kramplara ve kas yorgunluğuna iyi gelir. Çiğ ya da yemeklerde pişirilerek tüketilen soğanın suyu da ağrıları hafifletir. Bu faydasından yararlanmak için soğan kabuğunu suda 10-15 dakika kaynatın. Kabuklarını süzün ve balla tatlandırarak çay olarak için.

 

İYİ BİR UYKU SAĞLIYOR

 

Yoğun, tempolu iş hayatı ve stres birleşince uykusuzluk çoğu kişinin başlıca sorunu haline geldi. Siz de geceleri mışıl mışıl uyumak istiyorum diyorsanız yatmadan önce bir bardak soğan suyu içmeyi deneyebilirsiniz. Tek yapmanız gereken soğanın kabuklarını demlemek ve süzdükten sonra çayını içmek.

 

BOĞAZ AĞRISINI ANINDA GEÇİRİYOR

 

Soğan suyu balgamı yumuşatmakla kalmaz, bronşit gibi hastalıkların etkisini de azaltır. Ilık olarak içilen soğan suyu ise boğaz ağrısı, boğaz iltihabı, öksürük ve bronşit gibi rahatsızlıklarda adeta doğal şifa etkisi yapar.

 

KAŞINTILI CİLDİ HAFİFLETİYOR

 

Soğan ve sarımsak suyu cilde inanılmaz faydalı. İçeriğindeki C vitamini sayesinde ciltteki kaşıntıyı giderir. Ayrıca içerdiği ‘quercetin’ maddesi antioksidan özelliği gösterir. Soğan ve sarımsak suyundaki A ve E vitaminleri cildi besler ve yumuşatır.

 

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI İÇİN ETKİLİ

 

Antibiyotik etkiye sahip olan soğan ve sarımsak kabukları aynı zamanda antioksidan özellik gösterir. Bu yönüyle ağız ve diş bakımı için etkilidir. Soğan ve sarımsağın kabukları kaynatılarak hazırlanan suyla yapılan gargara, çürüklere engel olur ve ağız içindeki bakterileri yok eder.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.